tiistai 9. helmikuuta 2016

Tuusulan hevosystäväinseuran laskiaisriehaTuusulan hevosytäväinseura on jo yli 100-vuotta vanha yhdistys, joka järjestää seuran omistamalla harjoitusraviradalla joka vuosi kesäisten mölyravien lisäksi laskiaisriehan.
Itse tutustuin kyseiseen seuraan vanhan tallinomistajamme Matti Nousjoen kautta, joka on aikoinaan ollut perustamassa seuran omaa rataa. Niinpä liityin seuraan, aloin käymään ponien kanssa välillä radalla ajelemassa ja halusin päästä myös itse antamaan kehitysideoitani seuralle. Sainkin perustaa seuralle omat Facebook-sivut
Ponien kanssa ollaan
Seuran toimintaa kehitetään yhä lisää, jotta seuran toiminnasta voisi nauttia vielä suurempi osa hevosihmisiä ja perheitä.


Tänä vuonna ei sää suosinut laskiaista, mutta tapahtumaan osallistui silti ihan kivasti ihmisiä. Rekiajelut hevosilla jäivät tältävuodelta, sillä yöllä satanut vesi oli tehnyt radan pinnasta luistinradan. Turvallisuus syistä reen eteen valjastettiinkin vähän suurempia hevosvoimia:
 

 Talutusratsuna toimi suomenhevostamma A.L. Ponsitar ja Manu-shettis.

Sekä pienemmät...
...että isommat pääsivät ratsastamaan ;)
Ajoponina toimi Birchhill Islay Rhum, eli Väiski.
Väiski oli niin nättinä liikenteessä<3


Valjastuskatoksesta löytyi herkkuja, kuten keittoa, makkaraa, pullaa ja kahvia.

Soppatykki

Notskipaikka

Ja koska Väiski oli vaan niin kuvauksellinen niin tässä pari kuvaa.3 kommenttia:

 1. Jäistä se näyttää sielläkin olevan. Meiltä jäi myös laskut laskematta, tilalla kun on vain jäinen rinne! Teillä näytti olevan siellä silti ihan mukava tapahtuma. Lapsille on jo elämys nähdä ihka oikea hevonen, makkaranpaistosta puhumattakaan. Varmaan juttua riittää kotimatkalla.
  Mukavaa Laskiais Tiistaita kaikille

  VastaaPoista
 2. Hei! Tulin vastavierailulle ja liityin lukijaksikin. :D Piti heti tutkia Keken sukua kun huomasin että sekin on Furunäs-sukua. Oli siellä suvussa yksi nimi sama kuin Tanyalla. :)

  VastaaPoista
 3. Ai säkin oot tämmönen sukututkailija :) Siel tais kauempana suvussa olla muitakin samoja nimiä meidän poneilla. Kiva kun tulit vastavierailulle ;)

  VastaaPoista