keskiviikko 17. elokuuta 2016

Laukka Kür Champion laaksolla

Olipa kerrassaan kokemus! 
Sunnuntaina 7.8. suunnattiin laakson ratsastusstadionille Helsinkiin Laukka Kür Champion kouluratsastuskilpailuihin. Meidän ponit oli ensin käytettävissä perheen pienimmille. Pikkuisten ratsastajien lisäksi poneja kävi moikkaamassa ja ihailemasa vähän isommatkin. Eräs pikkuinen n. 2 vuotias heppatyttö ilmoitti heti alkuun, että aikoo laukata poneilla ja mennä tietenkin passagea. :D

Pääohjelmanumeromme oli kuitenkin kisojen väliajalla, sillä ponit osallistuivat julkkisten poniagilitymestaruuskisoihin.
Meillä oli kisojen teemanmukaisesti hatut päässä, myös poneilla!
Oranssi Keke ja vihreä Atte<3
Poneilla oli myös hatun kanssa sävy sävyyn sopivat pintelit jaloissa. Näin yleisön oli helpompi erottaa ponit toisistaan. 
Kun meidät kutsuttiin ponien kanssa areenalle, oli yleisö kerääntynyt aidan viereen ja saatin yleelliset aplodit. Yllättäen kuulin yleisöstä "wau, onpa komea poni"-kommenteiden lisäksi "kiva maha", "koskahan se varsoo" ja "on tainnu olla ruoka aikaan kotona"-kommentteja... Heh.. Myönnettäköön, että Keke näyttää siltä kuin laskettu aika olisi mennyt jo pari kuukautta sitten...

Joukkueet jaettiin tasan Kekelle ja Atelle.
Aten vihreän joukkueen kapteeni oli Kalle Palander. Joukkueeseen kuului myös Petteri Paavola, Noora Karma ja Riitta Havukainen.
Aten jengi
Keken oranssin joukkueen kapteenina toimi Janne Kataja. Muut joukkueen jäsenet olivat Katja Ståhl, Lauri Salovaara ja Mira Kasslin. 
Keken jengi
Rata koostui pujottelusta, parista lankusta, joiden välistä poni piti saada kulkemaan, tötsän kiertämisestä ja "vesi"-esteestä, johon poni piti saada astumaan etujaloillaan. Kaikista tärkein oli aika, sillä nopein joukkue voittaa. Lähtö kisattiin siis kahdella rinnakkaisella ja identtisellä radalla viesti tyyliin. Joukkueiden kapteenit aloittivat saman aikaisesti.
Atte oli ilmiliekeissä radalla! Se olisi juossut radan ketterästi läpi kerta toisensa jälkeen, mutta koska Atte vaatii käsittelijältä paljon tarkkuutta ja selkeitä käskyjä, hämmentyi se aika lailla Karman pelokkaasta otteesta, joka hidasti merkittävästi Palanderin joukkueen aikaa. Keke starttasi rauhallisen rennosti, Kataja talutti Kekeä kun herkästi hajoavaa koristeponia, mutta rauhallisuus ja tarkkuus palkittiin. Petteri Paavola suoritti radan Aten kanssa todella tyylikkään rauhallisesti ja ripeästi.
Keken joukkue voitti, mutta molemmat ponit ja joukkueet olivat todella upeita, huumorintajuisia ja kannustavia! Yleisö oli mukana ihan täysillä :)

Palkintojen ja ruusukkeiden jaon jälkeen Keke ja Kataja lähti juoksemaan kunnia kierroksen. Atte ja Palander juoksi kunniakierroksen perässä ja Atte veti komean pukin Palanderin innostamana. Ennen kun huomasinkaan, Katja oli jo kiikuttamassa Kekeä mukaansa kotiin. Sain kuitenkin neuvoteltua ponini takaisin itselleni, vaikka kyllähän Keke olisi varmasti nauttinut elämästään Katjan rinnalla. Olisi se kuitenkin saanut nukkua samassa sängyssä Katjan kanssa.

Katja Ståhl kertoo kisasta omassa blogissaan Kavioliitossa 30v :)

Kuvia löytyy myös:
DTT Horse Shows (fb)
Tilves photography

Kiitos mukavasta ja erilaisesta päivästä (ja herkullisesta puffasta) kaikille osallisille!
Paulan ottamia kuvia päivältä:
Petteri Paavola ja Atte. Taustalla onnelliset voittajat ;)
Paavolan kanssa "vesi"-estekkin sujui muitta mutkitta.
Noora Karma taisi vähän pelätä ponia..
Tai siis pelkäsikin.
Atte ja Palander oli hyvin saman henkisiä toistensa kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti