perjantai 21. huhtikuuta 2017

Kevään ekat ajelut


Mennyt talvi oli aika surkea ponin liikutuksen kannalta. Peilijää kelien takia ponin kunto ei ole enään mikään kehuttava, joten kovasti odottelin että rata sulaisi ajettavaan kuntoon. Sulaminen tuntui kestävän ainakin ikuisuuden! Lopulta jäät lähtivät ja pellolta tulvivat vedet kuivuivat, joten rata oli vihdoin ajokunnossa.
Ennen valjastamista on saanut kyllä käyttää merkittävän ajan ponin puunaamiseen, karvan irrottamiseen ja harjan selvittämiseen. Paksua irtoavaa karvapeitettä ei vaan saa millään nätin näköiseksi harjaamalla ja kylmien kelien vuoksi en ole vielä viitsinyt ponia pestäkkään. Ja heti kun poni on saatu harjatuksi edes jossain määrin siistiksi, uusi pölykerros nousee pintaan kun poni lähtee liikkeelle.
Keken kanssa sujui erinomaisesti kevään ekat ajelut. Ravi luisti puhtaasti ja jalka jaksoi nousta koreasti ilmaan. Laukkapätkiäkin päästiin heti ottamaan kuivimmissa kohdissa. Nyt ollaan menty kärrytelleen noin 3-4km mittaisia lenkkejä. Kekku on saanut paljon kävellä ravi- ja laukkapätkien välissä. Se ei kamalasti ole hikoillut, mutta puuskuttaa jo ekan hölkkäpätkän jälkeen pelottavan kovasti.
Jos tuota mahaa saisi taas siivun pienemmäksi ja tilalle kunnon lihasta, kaulakin on ihan veltostunut syksystä. Eihän me voida näyttelyyn mennä ihan rapakunnossa.

Kiva pölypallero


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti