sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kuumakalle

Huhhuh, empä ole ennen nähnyt, että Keke voi "kuumua" esteillä saatikka ajaessa. Torstai iltana laitoin Kekelle pienen jumppaesteen. Aluksi oli ekana pelkkä puomi ja muutaman askeleen päässä kavaletti. Mentiin ohjasajaen ja tämä eka sarja oli helppo sekä ravissa, että laukassa. Sitten jätin kavaletin ja nostin maapuomin n. 20-30cm korkeuteen. Sitten mentiin järjestyksessä kavaletti, pari ravi/laukka askelta ja korkeampi "este". Ajattelin, että Keke ei hirveästi lämpene tästä hyppyjumpasta, mutta olin väärässä. Kekeä ei todellakaan tarvinnut väkisin ohjata esteelle, vaan lähestyi joka kerta itsevarmasti tätä sarjaa, eikä pudottanut kertaakaan puomia! Loppua kohti Keke veti niin kovalla vauhdilla, päätään puistellen, että harjoiteltiin lopuksi pelkässä ravissa. Hyppyjen välillä tehtiin paljon siirtymisiä ja kiemuroita ja välillä käveltiin.

Tänään sunnuntaina kävinkin sitten radalla ajamassa. Tarkoitus oli ottaa Atte perään, mutta Keke oli sen verran säpäkkä, että juoksutinkin Aten erikseen (kiitos Atte, sait pukkilaukkaesitykselläs koko muun heppaporukan sudittelemaan omissa tarhoissaan....). 
Mentiin n. 6km, eka kilsa käyntiä, ja seuraavat pari kilsaa käynti-ravi siirtymisiä kun poni oli niin lentoonlöhdössä. Rata oli _todella_ märkä ja loskainen, sillä ensilumi satoi myös etelään lauantai illan ja -yön aikana. Lätäköitä kauhottiin aluksi tietenkin etusilla ja sen jälkeen ne ravattiin ryhdikkäästi häntä korkealla ja päätä pudistellen... Pikkusen piti tietysti pöristä kun oli niin jännittävää. Lopulta pystyttiin ravaamaan pari kilsaa putkeen, mutta oli pakko koko ajan pidätellä kun muuten oltais menty aivan liian lujaa ja aivan liian isojen pukkien kanssa joten....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti