tiistai 7. kesäkuuta 2016

Reserve Champion - Kuvapostaus Savijärven rotunäyttelystä

Vastoin kaikkia odotuksia, uskalsin viedä Keken shetlanninponien rotunäyttelyyn Sipoon Savijärvelle 15.5.2016.
Onneksi Eeva, joka meidät lupasi kuskata näyttelyyn, pystyikin jäämään koko päiväksi mun henkiseksi tueksi paikanpäälle.

Jännitin kamalasti, miten selviän oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Nopeasti pahin jännitys kyllä hävisi, sillä näin ympärillä tuttuja ja ystävällisiä kasvoja. Paikalle oli saapunut myös Keken sponsori-omistaja Ulla, eli oma äitini. :) Mukanaan hän oli tuonut veljeni Mikon ja valokuvaamaan ystävänsä Soilen (Soilen blogissa muutama kuva) sekä isäni Allun. Kaikki tämän postauksen kuvat ovat siis isäni (Allan Pyykkö) ottamia, kiitos näistä!! :) 

Lähdin näyttelyyn sillä asenteella, että me ei tulla menestymään, kunhan nyt vaan vähän harrastetaan yhdessä. Ja niin kuin Tuuli sanoi, pessimisti ei pety.. :D


Minä, Keke ja Diego, Cocon täys-isoveli, Eevan apina.
Oman luokan vuoro lähestyi, joten siirryin jännittämään kehän laidalle. Bongailin muita ruuna-luokkaan osallistujia ja pyyhin hermostuneena Keken turpaa, johon oli tarttunut kiitettävä määrä hiekkaa, kiitos baby oilin (ja oman tarkaavaisuuteni, kun annoin ponin hinkata turpaansa maahan..).

Pian meidät huudeltiinkin numerojärjestyksessä kehään. Onneksi ei oltu jonon eka taikka vika, vaan saimme olla turvallisesti keskellä ja seurata perässä mitä viisaammat tekivät edeltä. 
Keke oli ihana oma pirteä itsensä, ei säpsyillyt eikä näyttänyt pystyynkuolleeltakaan. Oli vaikea arvioida, kuinka hyvin sain ponin liikkumaan, mutta ei auttanut kun toivoa parasta.


Löysin omaan luokkaan ihan oikeaan aikaan ja oikealle paikalle, hyvä minä!


Näiden kuvien myötä tajusin, kuinka paljon Keken askel on
kehittynyt parempaan suuntaan treenin myötä 

Ja se jopa nostaa jalkojaan! Ei laahaa enään perässään.


Yksilöarvostelussa olin tyytyväinen Keken asentoon ja ylpeä ponistani, joka seisoi rauhassa näyttelyasennossa, eikä pyörinyt ympyrää hermostuneena. Mietin ainoastaan, mitä mieltä tuomari on Keken suuresta mahasta ja tuleekohan siitä taaskin maininta arvosteupaperiin.
Kun kaikki ponit oli ollut näytillä, jatketiin kehässä pyörimistä. Numero 24 huudettiin siirtymään jonossa ensimmäiseksi. Ai siis mikä numero... Ai meidän numero!! Loikattiin sitten jonon kärkeen ja mietin, voiko olla oikeasti totta, että Keke on luokan paras.
Ja niin siinä kävi, että Keke palkittiin luokkavoittajana I. palkinnolla ja saipa vielä paras ruuna -tittelin!
Ruusukkeiden asentaminen korvienjuureen olikin sitten sen verran kamala juttu, että päädyin jättämään ne vain omalle vyölleni.

Luokkavoittajina päästiin osallistumaan myös Champion orin/ruunan valintaan. Olin aivan täpinöissä, oma rakas Keke Champion-luokassa. Champioiksi valittiin Kaurialan Kille 275 SH, joka on kyllä _todella_ upea! Kekestä tuli Reserve Champion ja taas tämä mamma oli pakahtua ylpeydestä.

Tässä välissä Keke pääsi juomaan ja syömään päiväheiniään autoon, sillä BIS-kehä odotti päivän lopussa. Käytiin itse syömässä vähän jätskiä ja katsomassa käyttöluokkia.
BIS-kehässä saimme jännittä aika pitkään, kun sieltä pudoteltiin poni kerrallaan pois porukkaa. Lopulta Keke passitettiin Kehästä ulos ja seuraavana Kaurialan Kille, jonka olisin itse uskonut sijoittuvan BIS-kehässä. Jäljelle jäi kolme kaunista Tammaa, joista Best in show: Sammalisen Klarissa, BIS II: Kaunisrannan Perfecta 1368 SH ja BIS III: Junibackens Fia

Tuulitukka
Luokka 13, oikealla Keke, varmaan luokan pienin poni.

Usvaniityn Jasper oli silminnähden Keken kovin kilpakumppani :) 

"Aapuuva, mitä sä teet!!?"

"TULKAA NYT JOKU HAKEE NÄÄ KUKAT!!"

Ja sitten kunniakierroksen aika
Champion kehässä Kaurialan Kille, Goldberry's Swish Tail ja Keke.

Kaurialan Kille oli Champion Ori/ruuna, Keke Reserve Champion.


Ruusukkeiden asentamista valokuvausta varten.Aika onnistunut rakennekuva, vai mitä?


Tuntui että rakas ponini olisi suurempikin nähtävyys, kun kuvaajia pörräsi ympärillä ;)


Diego

Diego
Niin söpöä!<3
Keke ja molempien onnellisten omistajien kätöset ;D
Kuvien laadustakin varmasti huomaa, että tästä eteenpäin olevat kuvat oon iha ite kuvannu omalla puhelimella :D
Eeva tappoi aikaa lukemalla tenttiin, syömällä masikoita
ja vähän myös nukkumalla :D
Keke olisi kovasti halunnut tutustua Tuulin Ossi-poniin,
joka voitti oman luokkansa I. palkinnolla.
Diego tuulettaa kirsuaan
Keken arvostelu kuuluu näin: "Erittäin hyvä rotuleima. Ilmeikäs pää. Hieno ylälinja. Suurilinjainen. Sivusta hyväasentoiset jalat. Hieman epävakaa kinner. Tahdikas käynti. Tahdikas, melko lennokas ravi. Hyvät jouhet."
Kiitos ihanille tukijoukoille, valokuvaajille, näyttelyn järjestäneille ja muille tapahtumassa mukana olleille. Suur kiitos myös mukaville ponin omistajille ja -esittäjille, että toitte hienot ja mahtavat käyttöponinne näyttelyyn :)

9 kommenttia:

 1. onnea hyvästä näyttelymenestyksestä! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana kuvasarja niin Kekestä kuin taluttajastakin:) Siis onhan tuossa ponissa jotain aivan hellyyttävää pakko todeta. Pääsittekö oikein paikallislehteen? Söpöt pikku taluttajat, mikähän oli ikä tytöllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienellä tytöllä ikää oli vain 2 vuotta :) ja kuinka määrätietoisesti hän käsitteli poniaan!
   Ei me paikallislehteen päästy, katsotaan päästäänkö tulevana perjantaina kun osallistun Keken kanssa paikallisraveihin ja sinne on tulossa toimittaja ;)

   Poista
 3. Upeat! Eiks näyttelyis pitäis olla kypärä vai oliks tää joku poikkeus?

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :)
  Shetlanninponien rotunäyttelyissä kypärä on pakollinen alle 16-vuotiailla esittäjillä kaikissa luokissa. Etenkin oria esittäessä se on suositeltavaa varmaan kaikille iästä riippumatta. Hippoksen näyttelyissä kypärä on aina pakollinen ja ylensää harjoitusnäyttelyissäkin.
  Shettisnäyttelyihin "pukukoodin" mukaan olisi suositeltavaa pukea siisti hattu päähän, mikäli kypärää ei käytä. Itse käytin hattua eliittinäyttelyssä, johon oli melkeinpä pakko viimeistellä asu sillä hatulla(joten ostin hatun) ja jatkossa käytän hattua varmaan ihan kaikissa rotunäyttelyissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa linkki shettisyhdistyksen näyttelysääntöihin jos ne kiinnostaa.
   http://www.shettis.com/fi/N%C3%A4yttelyt/S%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t.html

   Poista