torstai 30. kesäkuuta 2016

Mölyravit 10.6.2016

Keken treenikauden päätöstapahtuma, kesä-ajan rennompaan moodiin siirtymisen merkkipaalu, Mölyravit, tulivat yllättävän nopeasti eteemme. Joka vuosi osallistumme Keken ja Aten kassa kannatusmielessä Tuusulan hevosytäväinseuran järjestämiin mölyraveihin, vaikka edustamme aina ponilähdössä sitä päätä, joka tulee minuutin myöhemmin maaliin kun muut ponit.
YouTubesta löytyi tällainen pätkä viimevuoden mölyraveista:
Tänä vuonna mölyraveihin oli panostettu selvästikin enemmän kun aiemmin. Ravit alkoivat Kepparilähdöillä, pienemmille taisi olla oma sarja ja isommille oma. Kepparilähtöihin osallistui runsain määrin lapsia ja meidän tallia oli edustamassa suuri joukko:
Upea edustusjoukkueemme<3
Lapsille suunnattu ohjelma toi näin ollen paikalle runsain määrin yleisöä. Puffetti oli myöskin kattavampi tänä vuonna, tarjolla oli makkaraa, pizzaa, pullaakin taisi olla, kahvia, virvoitusjuomia ym. herkkuja, mutta ehdoton suosikkini oli vohvelit! Vohveleita paistettiin sitä mukaa kun tilauksia tuli ja päälle sai hilloa ja kermavaahtoa.
Yleisöä
Ponilähtöjä oli kaksi, hitaammille (johon Keke ja Atte kuului) ja nopeammille.
Lämmittelyaikaa oli mukavasti, joten kerkesimme valjastamaan ponit rauhassa ja radalla ehdimme verrytellä muutaman kierroksen. Rosa auttoi valjastamisessa. Ajoin itse Keken, Helinä ajoi Aten. 

Keke aiheutti hilpeyttä niin kanssakilpailojoissa kun yleisössäkin, sillä kahden viikon villi laiduntaminen oli tehnyt tehtävänsä (huolimatta siitä, että liikutin Kekeä koko ajan normaalisti), ja rakas ruunani oli tasan sen näköinen, ettei se ole eväänsä liikauttanut viimeiseen vuoteen. Sain kuulla monen suusta, että "tuota ponia ei ainakaan oo turhan paljoa treenattu" tai "on tainnut tuo poni olla ruoka aikaan kotona!", osa tyytyi vaan tirskumaan, vähintäänkin katseellaan ja osa tuli luonnollisesti lässyttämään maailman söpöimmälle ponille.
No, jokaiselle joka aliarvioi super-Kekkua, tiedoksi, että Keke paransi ennätystään viimevuoden mölyravituloksesta reilu 30 sekuntia! 2015 kilometriaika oli 4:29, tänä vuonna kilometriaika oli 3:56,9!
Attekin paransi ennätystään vähintäänkin sen 30 sekuntia, vaikka tulikin maaliin tuttuun tapaan viimeisenä. Jos vaikka ensivuoden mölyraveihin ehtisi treenata nopeutta vähän tehokkaammin, kun pohjakunto on jo niin terästä. Pitää alkaa asettamaan uusia tavotteita, sillä tämän kauden tavotteet saavutettiin todella upealla tavalla.
Keke juoksi koko startin puhdasta ravia, eikä laukkaillut. Hirveän tosissaan se ei kyllä tuntunut olevan, sillä se katseli hölkkäillessään maisemia, nuuhki raikasta ulkoilmaa ja juoksi varmaan silmät kiinni koko stratin. Maaliviivan häämöttäessä Keken ihana fanijoukko kannusti niin rohkaisevasti Kekeä, että se otti hyvän spurtin maaliin ;) Startin jälkeen Keke näytti kyllä kaikkensa antaneelta.
Startin jälkeen kävelimme aikamme ja sitten riisuin Rosan kanssa ponin. Rosa talutteli vielä Kekeä sen aikaa, kun pakkasin kamoja autoon. Loppu ajaksi ponit pääsi koppiin natustamaan heinää ja me ihmiset lähdettiin katsomaan viimeisiä startteja,syömään makkaraa ja vohveleita, sekä juttelemaan tuttujen kanssa.

Kiitos Tuusulan hevosystäväinseuralle taas tästä kivasta, meillekkin perinteeksi muodostuneesta tapahtumasta! Jatkakaa samaan malliin tapahtuman kehittämistä :)
Kuvat on ottanut isäni Allan Pyykkö :)
Onkohan nää jotain sukua toisilleen, nimittäin Keke, Nea ja Rosa?
Ilmeistä päätellen voisivat olla...
 
Ai minäkö ressaisin ennen starttia..?

Mikä poni? Tuohan on selvä Ihaa-aasi!

Atte oli onneksi innoissaan kun kerrankin tapahtuu jotakin jännittävää!

Keke näkee vihreitä pikku-ukkoja. Mä kyllä yritin selittää sille, että ne on vaan kasveja..
Viime hetken palaveraus

<3

Esa Korhonen & ValporiElisa Korhonen & Hannas Aktör

Jarmo Savolainen & Paddock's Star


Esittelyyn mars!

"lähtö hyväksytty"

Ekat ponit loppusuoralla.


Ja vikat ponit loppusuoralla."Huh, maali saavutettu... joko saa lopettaa tän päättömän juoksemisen?"

"HEI C'MOON, ET SÄ VOI PAKOTTAA MUA ENÄÄ JUOKSEE!"


"Uu, siinäpä ravailee kiva typykkä, kyllä mä sittenkin jaksan vielä juosta"


Komiat kaverukset

Monté lähtöön valmistautumassa.

4 kommenttia:

 1. Kiva tapahtuma, taisi olla ohjastajilla ja poneilla tiukkapaikka ainakin kuvista päätellen. Keke kaikkensa antaneena viimeisissä kuvissa, hyvin kuvaavaa:) Varmaan mietti mielessään: " Mä en jaksa enään!!!!"

  VastaaPoista
 2. Oi että, aivan ihana postaus!! <3 Kiva kuulla että muillakin on näitä hitaampia poneja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! :) En usko että Kekestä on nopeaksi poniksi, mutta kyllä pitää ainakin yrittää vähän parantaa tuota aikaa ens vuoden mölyraveihin.

   Poista