perjantai 16. lokakuuta 2015

Liika(läski) on liikaa

Olen tässä nyt koittanut tosissani laihduttaa kekkua alkuvuodesta lähtien. Keke on liikkunut 4-6 päivää viikosta lukuunottamatta kolmen viikon laidunlomaa, joka mielestäni on ehdoton ponin mielenterveydelle. Suuri haaste on ollut ponin motivaation säilyttäminen.
Siksipä alettiin opiskella ohjasajaen juttuja, jotta olisi vähän vaihtelua kärryttelyyn. 
Lisäksi olen kävelyttänyt ihan taluttaen, lanannut kenttää Keken kanssa kevyellä lanalla ja juoksuttanut. Kesän lopulla löytyi perhe joka lainaa Kekeä kerran viikossa ja tytöt ratsastaa Keken silloin. Näiden lisäksi käydään tapahtumissa kuljettamassa pikkuväkeä.Keke ei kuitenkaan ole laihtunut oikeastaan ollenkaan, mutta on silti piristynyt merkittävästi!
Ostin meille hippodome.com:ista kokeiluun St. Hippolytin glucogardia. ( http://www.vixen.fi/extranet/ext/cms3/attachments/st-hippolyt-glucogard-2011.pdf ) Siitä pitäisi olla apua aineenvaihdunnalle. Sain vinkkinä ottaa mitat ponista, jotta voin seurata, onko tästä kivennäislisästä meille todella hyötyä. Noloa, mutta normaali 1,5 metrin mittanauha ei ylettänyt sen valtavan mahan ympäri... Mahan ympärysmitta on arviolta 174cm.
Rinnan ympärys on 147cm. 
Arviolta Keke painaa 220-230kg. (Shettiksen normipaino on noin 150-200kg ja Keke on aika pieni, 97cm säkäkorkeudeltaan) Painoa on siis muutama kymmen todella pudotettava!!! Toivotaan että paino alkaisi vihdoin pudota glucogardin avulla.

Onhan se paksu!


Kuva hämää ihan kivasti, mut oikeesti tää poni on ku plussapallo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti