sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Tänään päätin vähän irrotella ponien kanssa. Sain Rosan ajamaan Attea ja Nea tuli ulkoiluttamaan samalla Cocon. Ajattelin kokeilla laukkaa kärryt perässä siinä toivossa, että Keke vertyisi paremmin. 
Laitoin lämpölinimenttiä kintereisiin ennen liikutusta. Kävelin alkuun 15min ja sitten aloin hölkkäillä. Keke oli hyvin tahmea ravissa eikä jaksanut kunnolla nostella jalkojaan. Atte sen sijaan ravasi tosi kivasti ja vauhtia riitti. Keke näki pieniä vihreitä miehiä joka mutkassa ja kävellessä Keke päätti kokeilla etusillaan kuinka syvä oja on radan ja pellon välissä... Huoh. Ei oltukkaan vielä koskaan ojassa käyty, mutta tulipahan sitäki kokeiltua.
Kokeiltiin sitten nostaa laukka. Keke vaikutti siltä kun sen olisi tehnyt mieli kysyä "ootko sä tosissas, ainahan sä oot kieltäny laukkaamasta", mutta nosti sen käskystä. Sitte Keke tajus että se saa todella painaa menemään ja sittehän me mentii, -parin pukin saattelemana- niin kauan, kunnes Keke näki taas jotain pieniä vihreitä miehiä ja hyppäs radalta pellolle... Otettiin perään vielä toinen pikkupätkä laukkaa ja sitte mentii rauhallisesti hölkkää ja käyntiä seuraava kilsa. Siirryttiin pellolle ajamaan ku siellä on kiva mennä rinnakkain. 
Edessä Keke, takana Rosa ja Atte


Otettiin vielä pätkä laukkaa ja Atte innostu myöskin laukkaamaan niin että se heitti kunnon ilopukkeja. Ekaa kertaa näin miks potkuremmii kannattaa oikeesti käyttää. Mua hirvitti Rosan puolesta ja Rosa ite tais vaa nauraa :D


Laukan jälkeen Keke oli todella paljon miellyttävämpi ajaa. Käynti piteni ja ravi oli puhdasta ja tahdikasta. Poni hikeentyi enemmän ku koskaan, vaikka ajallisesti ei ajettu sen pidempään ku yleensäkään. 
Laukan jälkeen Keken käynti muuttui paljon matkaavoittavammaksi :)
Loppuun käveltiin vielä pitkä pätkä.
Loimitettiin ponit, kylmättiin jalat ja sitte ponit sai olla tallissa kuivumassa sen aikaa ku tehtiin muut hommelit ja siivottiin jäljet.AtteRUOKAA! NÄLKÄ!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti