maanantai 25. tammikuuta 2016

Videomatskua hiihtoajosta ja ohje putkiaisan nikkarointiin

Talviurheilukausi jatkuu yhä, siitä nauttien mennään! Atte ja Kaisa on reenannu hiihtoajoa ja sunnuntaina olin taas Keken kanssa mukana reellä. Mentiin n. 4,5km lenkki,(Keken) huippunopeus oli huikeat 19km/h :'D Atte olis luonnollisesti jaksanut vielä pidempään, mutta Keke oli niin hikinen ja puuskutti kamalasti, että ajattelin, että on fiksua lopettaa siinävaiheessa, kun on vielä kivaa. Reki on myöskin huomattavasti raskaampi vetää, joten ei mikään ihme, että Keke oli vähän puhki. Ens kerralla laitan perään pulkan, jos olis vaikka välillä vähän kevyempi mennä.

Tuossa alapuolella on pari pätkää Aten ja Kaisan menosta viime lauantailta. Käytössä on hyväksi todettu, Kaisan kehittelemä "putkiaisa".
Kaisan blogista löytyy ohje (linkki tekstin alla), kuinka putkiaisan voi valmistaa. Niinkun ehkä jo aiemmin mainitsin, putkiaisa on olemattoman kevyt, estää hiihtäjää ajautumasta ponin jalkoihin ja vapauttaa kädet ohjia varten, joten ajo onnistuu myös sellaisissa olosuhteissa, missä pitää pystyä kunnolla ohjailemaan. Ponin pukit ei myöskään yletä hiihtäjään.
Linkki:


Keke pääsi lauantaina kirmaamaan Helmin kanssa pellolle. Helmi on kohta jo niin iso, että Keke mahtuu juoksee sen mahan alitse. :D Tosin Keke on niin paksu, että leveyssuunnassa saattaa tulla ahdasta...
4 kommenttia:

 1. Näyttää hevosilla olevan ihanaa kun saavat juosta lumisessa maastossa!
  Koko ero on huomattava...
  Mukavaa Torstai iltaa sinne teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Lumesta todella nautittiin hetki, nyt on täältä etelästä jo sulanut melkein kaikki lumi, ja joka paikka on aivan peilijäässä. Toivotaan, että tulisi talvi takaisin vielä hetkeksi.

   Poista
 2. Heippa!
  Tosi kivan olonen blogi sinulla ja kiva video! Hienoja kuvia! (:

  airuskajahepat.blogspot.com

  VastaaPoista