sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vihdoin lunta!

Ihanaa, vihdoin satoi kunnolla lunta! Uudenvuoden vietin mökillä. Siellä oli ihanan hiljaista, jäätyvä järvi vaan välillä humisteli ja paukkui aavemaisesti, kun jäähän tuli lohkeamia. Uudenvuodenyönä taivaan täytti revontulet ja tähdenlennot. Ei ollut hullumpi vaihtoehto kilistellä vuodenvaihtumista näissä olosuhteissa peilikirkkaalla järvenjäällä!

Tänään olinkin taas kotimaisemissa ja kävin ajamassa Keken. Olisin halunnut mennä ajamaan pulkalla, mutta lumipeite on niin höttöä vielä, että se vaan pöllähtää tuulenmukana pois :D

Minä ja Kekku. Heijastinloimi takaa näkyvyyden vähän kauemmaskin ;)

Tallinomistajan 11 vuotias poika Oiva oli vähän aikaa meidän seurana. 
Ajoin noin 4 km pitkän lenkin lähinnä hölkkäillen. Jäiset kohdat kävelin, sillä Keke on kengätön. Keke oli pirtsakalla tuulella. Vain kerran se yritti U-käännöstä, kun näki kaukana toisen ihan HIRRWEEN pelottavan (naapuritallin) hevosen...  Muuten se vaan mennä hölkötti pitkin ohjin. Otettiin myös tietyissä kohdissa kunnon pätkät laukkaa, ja Keke laukkasi rennosti ja reippaasti ilman _yhtäkään_ pukkia!!! Ihan super poni<3
Laukkkasuora

Keke olisi jaksanut vielä jatkaa, mutta itse olin niin jäässä, että oli pakko lopettaa. 
Keke sai päälleen uuden hienon villaloimen, ja sai jäädä sisälle syömään päiväheiniä. Tarjosin myös melassivettä, koska pakkassäillä Keke ei tahdo juoda muuten ollenkaan. Lämmin melassivesi saattaa välillä vähän maistua, mutta tänään lenkinjälkeen se maistuikin hyvin, ja Kekkura joi koko ämpärillisen! :)

Horse Comfortin upouusi villaloimi. Mietittiin tallikaverin kanssa juuri, miten 95cm loimi voi maksaa samanverran, kun 165 senttinen, vaikka tähän Keken kokoon on mennyt vähintään puolet vähemmän kangasta! Noh, kivahan se on, ja istuu aika hyvin. 

Lumikki ihmettelee, mikä tuo noin kovin komea herrasmiesponi oikein on.
Nyt toivotaan, että tämä lumi pysyy lopputalven ja vähän tulisi vielä lisää. Ihanasti tuo valoa näihin pimeisiin iltapäiviin. Sovittiin myös kaverin kanssa, että mennään kokeilemaan hiihtoa poneilla "ohjasajaen", kun lunta vaan tulee vähän lisää.2 kommenttia:

  1. Mistä olet löytänyt shettikselle sopivan heijastinloimen kun tuntuu etten itse löydä mistään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän loimi on full-kokoinen. Ihan kätevä kun menee valjaiden tai varmaan myös satulan alle. Jos käy vaan taluttelemassa nii sen voi pukea niin kun minkä tahansa loimen vyöllä :)

      Poista