keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Eliittinäyttely 2016

Keke niin upeana<3
Eliittinäyttelyyn valmistautuminen ei sujunut ihan niin kun olin ajatellut. 
Kun olin saanut itseni paranneltua kutoon flunssasta, olikin jo viikko aika lopuillaan. Pesin keken torstaina ja katsoin että poni on muuten kunnossa ja kaviot siistit. Sitten tulikin lauantai ja aika pestä herra pölypallero uudestaan. 

Heti lauantaiaamusta olin pyörtyä, kun Keken kaulasta löytyi suuri kova paise. Paniikissa mietin mitä tuolle paiseelle pitäisi tehdä ja mistä se on tullut?! Eka ajatukseni oli, että Keke on hinkannut kaulaansa johonkin, mutta myöhemmin aloin epäillä asialla olleen ampparin. Juuri tuohon aikaan vuodesta ampiaiset ovat kiukkuisimmillaan ja niitä eksyy myös talliin.
Patti ei tuntunut olevan mitenkään kipeä, joten laitoin siihen helosania (vielä siinä uskossa, että paise oli ilmaantunut hinkkauksen takia) ja jatkoimme päivää normaalisti. Iltasella sitten kun aloin pesemään Kekeä, aloin panikoida uudelleen. Paise oli yhä isona kaulassa, oliko ehkä jopa vähän turvonnut lisää. Se oli lämmin, tai sitten vain sormeni hikosivat paniikista.
Pesin Keken hellävaraisella shampoolla ja paise kohdan vain kylmällä vedellä. Mietin miten huomisen eliittinäyttelyn käy, eihän ponia voi tuollaisella kaulalla viedä arvostetun tuomarin eteen!
Ajattelin jo, olisiko nyt asiallista vaan ilmoittaa että Keke ei osallistukaan näyttelyyn. Onneksi mulla on Eeva, joka toimii aina järjen äänenä kun minä panikoin milloin mistäkin pikkujutuista. Niinpä päätin, että ollaan lähtökohtaisesti valmiita näyttelyyn ja jos Paise on ihan kamala vielä aamulla, niin sitten perutaan keikka.
Kaulassa oleva paise oli nyrkin kokoinen.


Paise
Paise

Aamulla lähdin tallille siivoamaan karsinoita ennen Kangasalalle lähtöä. Eeva kertoikin heti alkuunsa hyvät uutiset: Paise oli kadonnut yön aikana!
Huonosti nukutun, painajaisia paiseesta nähdyn yön jälkeen tuo uutinen kohotti kummasti mielialaani ja karsinat tuli siivottua iloisin mielin. Niinpä me sitten päästiin lähtemään näyttelyyn.

Näyttelypaikka oli erittäin suurella nurmialueella, jonne koppi oli helppo ajaa. Maisemat oli upeat, taustalla kimmelsi järvi ja sää suosi. Kävin ilmottautumassa näyttelyyn ja asensin numerolappuni vyötärölle. Otin mukaani myös tietenkin ohjelman ja karkkikiposta alkukarkit mulle ja Eevalle. Sillä välin Eeva oli pukenut suitset Kekelle ja ottanut sen ulos kopista. Viime hetken puunaukset ja sitten lähdettiin lämmittelemään. Tosin itselläni oli jo ihan tarpeeksi lämmin bleiserissäni, hiki vaan valui! Olin myös tällä kertaa varustautunut näyttelyyn hatulla!
Keken kanssa lämmitellään
 (vaikka mulla oli kyl ihan tarpeeks hiki jo valmiiksi)

Numero 106 jännitää kehän laidalla


Viimehetken verryttelyä ennen kehään menoa
Keken luokassa piti olla seitsemän ruunaa, mutta yksi oli jäänyt pois. Luokka oli kuitenkin pullollaan upeita ruunia, enkä pystynyt yhtään arvioimaan miten sijoittuisimme luokassa. 
Tuomarina toimi Mr. Irvine Burgess, ja hän tulee Shetlannin saarilta. http://www.robinsbraeshetlandponystud.com/Tuomari oli tiukka, katsoi jokaista ponia vuorollaa ensin kehän keskeltä, sitten hän meni kehän kulmaan ja tarkkaili poneja ulkosivulta. Kun tuli oma vuoroni viedä Keke tuomarin eteen, asetin ponin harjallinen puoli tuomariin päin, sillä olin huomannut aiempien kohdalla, että tuomari kiertelee ponin ympärillä. Niin se teki meidänkin kohdalla, korjasin ponin asentoa vain, kun tuomari vaihtoi harjattomalle puolelle.Tuomari halusi nähdä ponin hampaat. Onneksi se on kekelle helppo homma. Tuomari kokeili myös keken harjaa ja karvapeitettä, nosti otsatukan ja katsoi silmiä ja silitti otsaa. Sitten esitettiin liikeet käynnissä ja ravissa. Ravi ei ollut ihan niin tarmokasta kun viime näyttelyssä.Sitten ponit järjestettiin uudelleen niin, että Kaskad pyydettiin jonon ensimmäiseksi ja Keke toiseksi. Muuten luokassa ei taidettu poneja järjestelläkkään.Asetuimme palkintojen jakoon. Olipa taas uskomaton fiilis, Keke luokkansa toinen!? Eliittinäyttelyssä!!! Pelkkä kutsu kyseiseen näyttlyyn oli jo voitto meille, tämähän oli jo ihan unelmaa.Luokan voitto meni kyllä ihan oikeaan osoitteeseen, vähän isommalle hienoliikkeiselle ruunalle :)Onnea kaikille näyttelyyn osallistunelle poneille ja heidän taustajoukoilleen, eliittinäyttelyyn kutsutaan vaan eliittiluokan poneja ;)


LUOKAN TULOKSET:
4‐17v ruunat 
1. KASKAD 
2. RAMA AL KIRDAH 
3. JUNIBACKENS RAMAZZOTTI 
4. KAUNISRANNAN URSUS 180 SH 
5. KAUNISRANNAN LANCELOT 
6. FRUITBAT 
Poissa: TYCOON AF JÄBORUDER

Ensin kävellään

Sitten ravataan

Kunniakierros!
Sitten koitimme epätoivoisesti saada hyviä kuvia Kekekstä, ennen kun pakkasimme sen takaisin autoon mussuttamaan päiväheiniään. Me lähdimme syömään hyviä brownieita ja juomaan kahvia, sivusilmällä ehkä katselimme myös upeita poneja. Bongasin paikanpäältä muun muassa Aten isän Smedens Remingtonin, joka voitti 4-17 vuotiaiden orinumerollisten orien luokan:
4‐17v orinumerolliset orit 
1. SMEDENS REMINGTON 118 SH
2. USVANIITYN JESSE 248 SH 
3. VICTOR V. STEPELO 141 SH 
4. VELVET MANDITOS 294 SH 
5. CANNA’S ERLAND 254 SH 
6. MAPLE LEAF’S EUPHORBIA 260 SH 
7. A.S. XANDER STAR 258 SH 
8. KNUUTTILAN IIVARI 269 SH 
9. USVANIITYN LORDI 126 SH
10. KAURIALAN KILLE 275 SH
11. KAUNISRANNAN HARRY POTTER 152 SH 
12. LYKTANS PRIMUS 119 SH 
13. KAKKULANMÄEN VIRGIL 261 SH
 Poissa: JUNIBACKENS PLAYBOY 255 SH 

Eliittien eliitti meni todella upealle tammalle, onnea taustajoukoille! Heidän päivästään voi lukea täältä!

Eliittien Eliitti 2016   SKÄRGÅRDENS NEW ROSE 1340 SH

Eliittinäyttely 2016 BIS I   SKÄRGÅRDENS NEW ROSE 1340 SH
Eliittinäyttely 2016 BIS II   USVANIITYN JUNE 1373 SH
Eliittinäyttely 2016 BIS III   SPRINGFIELD GISELA 

Paras esittäjä: JANNI MÖNKÖ
Parhaiten pukeutunut yleisöstä:LEILA LERKKI
Parhaiten pukeutunut esittäjä: ANU TAPOLA‐VUGTS


Keken mielestä ruusuke kutittaa liikaa poskipartaa.

Ja Eeva katsoo ihan kohtuuttoman pahalla silmällä pientä poni parkaa!

Ylpeä Keke

Harjallinen puoli

Harjaton puoliAnsaitut palkintoheinät6 kommenttia:

 1. Onnittelut teidänkin hyvästä Eliittimenestyksestä! :) Mulla oli sama fiilis tuon oman pikkuruunan kanssa, että kun päästään jo Eliittiin, ni se on ihan huikea juttu! Meille napsahti Minoksen kanssa helppo luokkavoitto, kun ei ollut vastustajia, mutta luokkavoitto ku luokkavoitto! :D Päivän kruunasi kyllä ehdottomasti ku Rosen vei voiton kotiin, se on ihan mielettömän hieno tamma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä kunnia päästä esiintymään eliittiin muiden hienojen ponien joukkoon.

   Poista
 2. Todella upea poni! Ja lämpimät onnittelut ♥

  siloistasatulaan.blogspot.fi

  VastaaPoista