keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Puolimatkan metsässä


Ihanaa kun kevät on täällä ja päivät ovat huomattavasti pidempiä. Viime viikolla kiiruhdin töistä suoraan tallille, jotta ehtisin metsään lenkille Keken kanssa. Oman superherkku välipalan (joka sisälsi granolaa, marjoja ja vähän turkkilaista jugurttia) ehdin syömään kätevästi ponin mussuttaessa omat välipalaheinänsä.

Mun ja ponin yhteinen välipala.
(ponin välipala alimmaisena;)
Mamman karvakorva.
Harjasin Keken ensin hikiviilalla, jonka johdosta poni keveni varmaan kilon karvojen varistessa maahan. Keke oli ihanan aurinkoisella mielellä, ihan kun olisin kuullut sen ehkä jopa vähän hyräilevän...?
Puin ponille pelkät suitset päähän ja lähdimme kulkemaan kohti puolimatkantietä. Tiet oli siinä määrin hyvässä kunnossa, että niillä oli helppo pysyä pystyssä.
Pelloilla näkyi menevän ristiin rastiin rusakoiden ja peurojen jälkiä, mutta yhdet jäljet, joita täälläpäin ei aiemmin ole silmiini osunut, löytyi myös.

Kenen tassunjäljet?
Nämä suuret tassunjäljet olivat painautuneet pehmeään hankeen. Pyöreät, kynnettömät jäljet.

Kuka osasi arvata minkä eläimen jäljet? ;)

No, olin jo aiemmin samalla viikolla kuullut, että naapuritallin pihassa oli nähty kaksi ilvestä jotka olivat tallentuneet toisen naapurin riistakameraankin. Ei ole mikään ihme että ilveksiä liikkuu näin lähellä tallia ja samalla tosi lähellä järvenpään keskustaa, kun tallin ympäröimillä pelloilla elelee tosi paljon peuroja ja kauriita. Mutta silti näiden jälkien näkeminen tuntui kummalliselta näin tiuhaan asutulla alueella. Nurmijärven palojoella, missä ponit ennen asuivat, tuntui ihan päivänselvältä nähdä eläimiä ja niiden jälkiä laidasta laitaan, koska oltiin siellä metsän keskellä muutenkin. 
No ilveksen!
Poikettiin tieltä metsän puolelle heti sopivan polun löydyttyä. Keke on käynyt pihattoponien seurassa ilman minua ennenkin tässä metsässä, mutta itse olen aiemmin käynyt vain "ohikulkiessa" vähän metsän puolella. Nyt lähdin siis ensimmäistä kertaa kapuamaan polkua ylöspäin metsään. Keke ylitti kaatuneet puunrungot ja pienet ojat ilmaan minkään asteen kyseenalaistamista, Kekku oli toden totta hyvällä tuulella! Polku oli kapea, eikä sen varrella näkynyt yhtään kavion jälkiä. Eikä ihme, en olisi isommalla hevosella sellaisella polulla uskaltanut edes mennä. Aikamme samoiltua me käännyimme takaisin, ja etsimme isomman polun, koska yksin ollessa en viitsinyt lähteä tutkimaan tuntemattomia jäljettömiä reittejä.
Vastaan tulikin leveämpi hevosenjäljillä sinetöity polku, jota pitkin pääsimme helposti kulkemaan. Saavuttiin puolimatkan kaatopaikan mäille, josta olikin hyvä kääntyä takaisin kotiin. 
Metsässä saimme olla aivan rauhassa, ketään ei näkynyt. Ihanan rentouttavaa vaihtelua tämmöinen ponin kanssa metsässä kävely, näitä lisää! :)
Keke:"No, päätä jo mihin suuntaan mennään!"


4 kommenttia:

 1. Että kun sulla on kiva blogi! Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
 2. Kekekin odottelee varmaan kevättä ja tuoretta ruohoa! Nopeastihan tämä talvi taittui... Tuntuu että petoeläimet tulevat aina vaan lähemmäksi ihmisasumusta, onhan täällä päin tallustellut muutama vuosi karhu! Mukavaa alkanutta viikkoa teille

  VastaaPoista
 3. Kevättä taidetaan molemmat odotella. :)
  Petoeläimet on ihan ok, kunhan ei ala ahdistelemaan poneja tai muita kotieläimiä.

  VastaaPoista